امروز: جمعه, ۴ فروردین , ۱۳۹۶.وقت شما بخیر
سرخط خبرها :
تبلیغات
  • تاریخ انتشار خبر : سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ | کد خبر : 10646
       
  • این روزها، غذای سنتی کله پاچه، پای ثابت شب نشینی کرمانی‌هاست، همه اعضای خانواده دور هم جمع می‌شوند تا لذت خوردن بناگوش، زبان، مغز، چشم و پاچه را با یکدیگر تجربه کنند‌.

    بوشکان نیوز:  ایرانیان به غذای سنتی کله پاچه علاقه زیادی دارند، اما این غذا که در فصل زمستان به دلیل گرم و پرکالری بودن آن طرفدار بیشتری نیز پیدا می‌کند‌، به دلیل چربی بالایی که دارد، برای همگان ‌توصیه نمی‌شود‌.

    به گزارش بوشکان نیوز؛ “محمدی”، متخصص تغذیه به ایسنا می‌گوید: ویژگی بارز کله پاچه، پروتئین باکیفیت و ضرر حتمی آن بالا بردن کلسترول خون است که می‌تواند در رگ‌های خونی رسوب کرده و با انسداد عروق ظریف، خون رسانی در قلب، مغز و ریه را مختل و باعث ایجاد سکته قلبی و مغزی شود.

    ‌وی معتقد است: مصرف یک یا دوبار این غذا در هفته خطرناک، ولی یک یا دو وعده آن در ماه اشکالی ندارد.

    این متخصص تغذیه می‌گوید: از نظر تغذیه‌ای، بهترین قسمت پاچه است که چربی کمی دارد و بدترین بخش مغز بوده که سرشار از کلسترول است، جالب این که بدانید مغز گاو یا گوسفند به اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌شود، البته توام بودن چربی‌هایی مثل تری گلیسیرید با کلسترول، جذب کلسترول را بالا برده و باعث افزایش چربی خون می‌شود.

    محمدی می‌گوید: برخی افراد آن را به عنوان صبحانه و برخی به عنوان ناهار یا حتی در وعده شام می‌خورند، مرسوم است کله پاچه در وعده صبحانه مصرف شود، اما به هر حال مهم آن است که کله پاچه را به عنوان وعده اصلی غذایی بخوریم و دو وعده دیگر در روز سبک باشد، اگر کله پاچه در وعده شام خورده می‌شود، باید حتما فاصله زمانی دو ساعته تا خواب رعایت شود، در غیر این صورت غذا به خوبی هضم نمی‌شود و خواب آشفته‌ای خواهید داشت.

    وی ادامه می‌دهد: مصرف کله‌پاچه بر خلاف باور مردم مقوی نیست، بلکه فقط انرژی‌زا است و خطرناک‌ترین چربی غذایی است، به طوری که سالمندان به هیچ وجه نباید از آن مصرف کنند، چرا که جوانان با خوردن کله‌پاچه و در نهایت انجام فعالیت بدنی می‌توانند چربی آن را بسوزانند، ولی یک سالمند چنین توانمندی را ندارد و می‌تواند با مصرف کله‌پاچه مشکلات بسیاری را برای خود ایجاد کند.

    این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که آیا خوردن آبغوره، نارنج یا آبلیمو بعد از کله پاچه به کاهش جذب چربی آن کمک می‌کند؟ می‌گوید: آثار مضر کله پاچه با مصرف این چاشنی‌ها از بین نمی‌رود، مواد ترش تنها احساس دهانی ما را برطرف می‌کنند و چربی را از دهان می‌شویند. یادتان باشد وقتی کلسترول وارد دستگاه گوارش شد، جذب می‌شود و درصدی که دفع می‌شود، به قدری کم است که قابل محاسبه نیست‌.

    محمدی در خصوص چربی سیرابی نیز می گوید: سیرابی کله‌پاچه در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کالری و چربی کمتری دارد، اما از نظر پروتئین مشابه با گوشت قرمز است، اما کم ضررتر از سایر اجزای کله پاچه ا‌ست.

    وی می‌گوید: کله پاچه اگر غذایی سنگین و دیرهضم به شمار می‌آید، اما “کلسترول” آن برای قلب و مغز کودکان بسیار مفید و در آنها بسیار سریع هضم می‌شود و اثرات بدی بر روی سلامتی آنها به جا نمی‌گذارد.

    محمدی می افزاید: پخت ناقص کله‌پاچه یا تهیه غیربهداشتی آن می‌تواند منبع انتقال انواع عوامل بیماری‌زا به بدن افراد باشد، از این رو باید برای خرید کله‌پاچه از مکان‌های مجاز استفاده شود و هرگونه بوی غیرطبیعی و نامطبوع و تغییر رنگ می‌تواند نشان از فاسد بودن کله‌ پاچه باشد.

    به گزارش ایسنا، سبک زندگی امروزه افراد همراه با بی‌تحرکی است وعدم تحرک کافی در کنار مصرف غذاهای پرچربی مانند کله‌پاچه، می‌تواند برای سلامتی افراد به خصوص افراد مبتلا به چربی خون و بیماران قلبی بسیار مضر باشد.

    نظرات کاربران در "گزارشی از یک غذای لذیذ اما پر ضرر"
    آخرین اخبار