بوشکان نیوز: «بهرام دلفان» در گفت‎وگو با ایسنا، اظهار کرد: باکتری‎ها، ویروس‎ها، قارچ‎ها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقی‌مانده‌ی سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیت‎های غذایی هستند.

وی با بیان این‌که مسمومیت با مواد غذایی می‎تواند بر اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده‎های غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، افزود: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی، فرورفتگی و زنگ‎زدگی مشاهده می‎شود خودداری کنید.
دکتر دلفان با اشاره به این‌که نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به بوتولیسم از کشنده‎ترین انواع مسمومیت‎هاست، اظهار کرد: بوتولیسم بر اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو لوبیا و ذرت و کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‎اند ایجاد می‎شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر این‌که علائم و نشانه‎های بوتولیسم به‎صورت تأخیری بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف غذای آلوده به باکتری و به‎صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست تظاهر می‌کند، گفت: اسهال یکی از علائم در بسیاری از مسمومیت‎های غذایی است.