به گزارش بوشکان نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ محمدمهدی محمدی باغملایی اضافه کرد: گیاه کاکُل سرشار از سدیم و پتاسیم است که سدیم موجود شورمزه بودن این گیاه را بوجود میآورد و پتاسیم از افزایش فشارخون تا حد زیادی جلوگیری میکند.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: هر فرد مبتلا به فشارخون بالا میتواند در هر وعده از ۲ تا ۳ گرم نمک استفاده کند که بهتر است نمک از وعدههای غذایی حذف شود و به جای آن سی گرم گیاه کاکل با غذا مصرف گردد که طعم شوری غذا حفظ شده و موجب افزایش فشارخون نشود.
وی در مورد افراد سالم نیز گفت: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا نیستند میتوانند در هر وعده به میزان ۶۰ گرم از این گیاه به همراه غذا استفاده کنند.
مهندس محمدی باغملایی خاطرنشان کرد: گیاه کاکل سرشار از ید است که در کودکان بهره هوشی را بالا میبرد و در میانسالان روند زوال مغز را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه افزود: ید به میزان بالا در فرآوردههای دریایی یافت میشود و این گیاه نیز منبع غنی از این ماده میباشد که برای خانوادههای کمدرآمد میتواند تا حدودی جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو در سبد غذایی خانوار باشد.
مهندس محمدی باغملایی تصریح کرد: مصرف به اندازه گیاه کاکل با نظر کارشناسان میتواند در درمان گواتر، تنظیم فشارخون و تنظیم میزان آب بدن مؤثر باشد.
کارشناس ارشد علوم گیاهی نیز گفت: گیاه کاکل، گیاه شورمزهای است که پس از اولین بارش باران پاییزی به صورت خودرو در شورهزارهای استان بوشهر و مناطق جنوبی کشور رشد میکند که سرشار از ید، سدیم، پتاسیم و فیبر و دارای طبع سرد است.
مهدی دولتخواه اضافه کرد: رویشگاه این گیاه که از خانواده تاجخروسیان (Amaranthacaee) است از شرق دریای مدیترانه و از لیبی تا شبهجزیره عربستان و جنوب ایران تا شاخ آفریقا میباشد.